SAŁATKA GRECKA
W ostatnich dniach odbyły się warsztaty kulinarno-kulturowe poświęcone kuchni greckiej, podczas których uczestnicy mieli okazję wspólnie przygotować tradycyjną sałatkę grecką, horiatiki. W przyjaznej atmosferze poznawaliśmy tajniki doboru najlepszych składników, takich jak oliwki Kalamata, autentyczna feta czy aromatyczna oliwa z oliwek. Warsztaty były nie tylko okazją do gotowania, ale także do poznania ciekawostek o greckiej kulturze i tradycjach kulinarnych. Uczestnicy dowiedzieli się, jak duże znaczenie ma wspólne biesiadowanie w greckim stylu, a także wymieniali się swoimi wrażeniami i pomysłami kulinarnymi. Dziękujemy wszystkim za udział i stworzenie prawdziwie greckiej atmosfery!
Warsztaty realizowane były w związku z organizowanym Tygodniem Greckim w naszej szkole, który jest zainspirowany wyjazdem szkoleniowym w ramach programu Erasmus+ finansowanym przez Unię Europejską .